Κατηγορίες

Σύγχρονη Κοινωνική Θεωρία

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-635-264-5
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Anthony Eliott, Βασίλης Ρωμανός
Τιμή: 32,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 31,04€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: Anthony Elliott
Επιστημονική Επιμέλεια: Βασίλης Ρωμανός

Ευφυής και εµπεριστατωµένη, η εισαγωγή του Anthony Elliott πραγµατοποιεί µια αναλυτική επισκόπηση σε στοχαστές και θέµατα της σύγχρονης κοινωνικής θεωρίας. ∆ιερευνώντας το θεµελιώδες ερώτηµα «τι είναι κοινωνία», κινείται επιδέξια µέσα σε έναν γαλαξία κορυφαίων µορφών, µεταξύ των οποίων συναντάµε διάσηµους στοχαστές όπως οι Bauman, Butler, Chodorow, Foucault, Giddens, Habermas, Lacan και Lemert. Ενσωµατώνοντας µια σειρά από πολύτιµα παιδαγωγικά βοηθήµατα, ο Elliott καθιστά την κοινωνική θεωρία εξαιρετικά προσβάσιµη.

Η Σύγχρονη κοινωνική θεωρία ξεχειλίζει από διορατικότητα στον πολύ ταραγµένο κόσµο µας.

– Bryan Turner, Alona Evans Distinguished Visiting Professor of Sociology, Wellesley College, USA

Ένα θεµελιώδες κείµενο για όποιον ενδιαφέρεται για τις κοινωνιολογικές θεωρίες.

– Professor Matasaka Katagiri, Chiba University, Japan

Η ανανέωση της διδασκαλίας της κοινωνικής θεωρίας έχει ξεκινήσει! Στον τόµο του Elliott οι θεωρητικοί δάσκαλοι θα βρουν το τέλειο εργαλείο που οδηγεί τους σπουδαστές στον πυρήνα του συναρπαστικού έργου της σύγχρονης κοινωνικής ζωής, όπως έχει χαρτογραφηθεί από τους στοχαστές της κοινωνικής θεωρίας, από τη Σχολή της Φραγκφούρτης ως τον Giorgio Agamben.

– Professor John Lechte, Higher Degree Convenor (SOC), Macquarie University, Australia

Σε αυτή την περιεκτική, κοµψή και κατανοητή εισαγωγή στη σύγχρονη κοινωνική θεωρία, ο Anthony Elliott εξετάζει τις µείζονες παραδόσεις της κοινωνικής θεωρίας. Η πρώτη έκδοση µάλιστα είχε θέσει νέα πρότυπα για τα εισαγωγικά εγχειρίδια. Το εύρος των κοινωνικών θεωρητικών µε τους οποίους καταπιάστηκε (όπως οι Theodor Adorno, Herbert Marcuse, Michel Foucault, Jacques Lacan, Jacques Derrida, Anthony Giddens, Pierre Bourdieu, Julia Kristeva, Jürgen Habermas, Judith Butler, Slavoj Žižek, Manuel Castells, Ulrich Beck, Zygmunt Bauman, Giorgio Agamben και Manuel DeLanda) υπήρξε τεράστιο.

Από τη Σχολή της Φραγκφούρτης έως την παγκοσµιοποίηση, από τον φεµινισµό έως την κοινωνία του διαδικτύου, η νέα αυτή, πλήρως αναθεωρηµένη και επικαιροποιηµένη έκδοση λαµβάνει υπόψη τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κοινωνική θεωρία. Περιλαµβάνει επίσης ένα νέο κεφάλαιο πάνω στην κλασική κοινωνική θεωρία, το οποίο επιτρέπει στους σπουδαστές να εγγράψουν τους τρέχοντες διαλόγους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. 

Η έκδοση συνδυάζει την περίτεχνη παρουσίαση µε την αναστοχαστική κοινωνική κριτική και πρωτότυπες διαπιστώσεις. Αποτελεί έναν εξαιρετικό οδηγό που επιτρέπει την πλοήγηση στην ελικοειδή διαδροµή της σύγχρονης κοινωνικής θεωρίας όπως αυτή διδάσκεται στους κλάδους της κοινωνιολογίας, της πολιτικής, της ιστορίας, των πολιτισµικών σπουδών και πολλών άλλων.

ΣΧΗΜΑ: 17 X 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 528 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ| ISBN: 978-960-635-264-5 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021