Κατηγορίες

Ηθική Δεοντολογία της Έρευνας με τα Παιδιά

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-635-233-1
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Μαρία Σακελλαρίου, Ann Farrell
Τιμή: 18,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 17,83€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

Επιστημονική επιμέλεια: Ann Farrell
Επιστημονική επιμέλεια ελληνικής έκδοσης: Μαρία Σακελλαρίου

«Ένα εξαίρετο ανάγνωσμα για τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που θα αντιμετωπίσουν οι ερευνητές όταν σχεδιάζουν έρευνες, πραγματοποιούν συνεντεύξεις ή συνεργάζονται ερευνητικά με παιδιά».

Educational Review

Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, τα παιδιά αναγνωρίζονται ως ικανοί και σημαντικοί συμμετέχοντες στην έρευνα, αλλά και ως οι ­πλέον αρμόδιοι πληροφοριοδότες της δικής τους εμπειρίας, και οι ερευνητές καλούνται να αναθεωρήσουν πολλά από όσα μέχρι πρότινος θεωρούσαν δεδομένα στις έρευνές τους με παιδιά. Η απαίτηση για σεβασμό και αναγνώριση των παιδιών εγείρει πλήθος ηθικών και δεοντολογικών προκλήσεων αναφορικά με τη διεξαγωγή ερευνών σε αυτή την ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα.

Το βιβλίο εξετάζει με εμπεριστατωμένο τρόπο πολλά από τα θεωρητικά, μεθοδολογικά και διαδικαστικά ζητήματα ηθικής δεοντολογίας που απασχολούν σήμερα την έρευνα με παιδιά. Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν σε αυτό:

•           Διερευνούν θεωρητικές προσεγγίσεις αναφορικά με τα παιδιά και την παιδική ηλικία που σχετίζονται με την ηθική και δεοντολογική έρευνα.

•           Περιγράφουν στρατηγικές για τον σχεδιασμό, τη διεξαγωγή και την αξιολόγηση της έρευνας με ηθικό και δεοντολογικό τρόπο.

•           Εξετάζουν κύρια παραδείγματα ερευνών σε διάφορες χώρες.

Το σύγγραμμα, που απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες και ερευνητές στους τομείς των παιδαγωγικών, της ψυχολογίας, της δημόσιας ­υγείας, της νοσηλευτικής, της παροχής υπηρεσιών, των νομικών μελετών και των κοινωνικών επιστημών, είναι βέβαιο ότι θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στη σχετική ελληνόγλωσση βιβλιογραφία.

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 240 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-635-233-1 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2020