Κατηγορίες

Κοινωνικές δεξιότητες στην προσχολική ηλικία

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-618-5331-98-6
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Kay Mathieson
Τιμή: 13,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 13,11€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: Kay Mathieson
Επιστημονική Επιμέλεια: Μαρία Σακελλαρίου

Η κοινωνική και συμπεριφορική μάθηση των παιδιών (δεξιότητες επικοινωνίας, γλωσσικές δεξιότητες, επίλυση συγκρούσεων κ.λπ.) αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων των άλλων τομέων μάθησης. Το βιβλίο αυτό προτείνει στους παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας συμβουλές και στρατηγικές για την κατανόηση και την ενίσχυση αυτής της μάθησης, οι οποίες έχουν καθολική ισχύ σε κάθε εκπαιδευτική δομή ή πλαίσιο.

Η συγγραφέας, με πολυετή θητεία στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, υποστηρίζει ότι όλα τα μέλη του προσωπικού πρέπει να υιοθετήσουν κοινές αξίες και αρχές, και να έχουν πολύ σαφή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα τις εφαρμόσουν στην τάξη τους («Πώς θα μοιάζει η τάξη μου, αν ακολουθήσω τις συγκεκριμένες στρατηγικές;»), ώστε να ενισχύσουν την καλή πρακτική. Γι’ αυτό και στο τέλος κάθε κεφαλαίου προτείνει εκπαιδευτικές συνεδρίες που συνοψίζουν τα βασικά σημεία των στρατηγικών και συνοδεύονται από αντίστοιχο υλικό (έτοιμες προς χρήση διαφάνειες). Παράλληλα τονίζει τον ρόλο του κάθε επαγγελματία προσωπικά, καθώς μέσα από τις εμπειρίες του αναστοχάζεται και εμβαθύνει σε συγκεκριμένες καταστάσεις μάθησης, βελτιώνοντας έτσι την πρακτική του.

Ένας εύχρηστος και πολύτιμος οδηγός για όλους τους επαγγελματίες και τους φοιτητές στον τομέα της προσχολικής φροντίδας και εκπαίδευσης.

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 160 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-618-5331-98-6 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018