Κατηγορίες

Νεότερη Ελλάδα. Από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μέχρι τις μέρες μας

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-780-7
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Thomas W. Gallant
Τιμή: 25,90€ 20,70€
Χωρίς ΦΠΑ: 19,53€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: Thomas W. Gallant
Επιστημονική Επιμέλεια: Λαμπροπούλου ΔήμητραΓαρδίκα Κατερίνα

ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

µε όλα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που διαµόρφωσαν το νεότερο ελληνικό κράτος.
Υπογράφει ο καθηγητής THOMAS W. GALLANT, σπουδαίος ιστορικός και γνωστός φιλέλληνας, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια µε τη µελέτη της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το βιβλίο αυτό, προϊόν πολύχρονης έρευνας, αποτελεί µια συναρπαστική καταγραφή της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 19ου αιώνα µέχρι τις µέρες µας. Για να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των ιστορικών γεγονότων, ο συγγραφέας παραθέτει σηµαντικές πρωτογενείς πηγές (µαρτυρίες, ντοκουµέντα, λογοτεχνικές περιγραφές) και σκιαγραφεί τις κοινωνικές και οικονοµικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε κάθε περίοδο. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι οι αναλύσεις του για την ελληνική διασπορά και τις σχέσεις της Ελλάδας µε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ κορυφαία είναι η διερεύνησή του για τη δηµιουργία και την έννοια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και για τον ρόλο που διαδραµάτισε στις µετέπειτα εξελίξεις.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ευκολοδιάβαστη αφήγηση, που µας βοηθά να κατανοήσουµε την πολυσύνθετη ιστορία του ελληνικού έθνους καθώς και τη θέση της χώρας µας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον σύγχρονο παγκοσµιοποιηµένο κόσµο µας. 

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 496 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-780-7 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017

Σχετικά Προϊόντα (1)