Κατηγορίες

Αλλαγή των σχέσεων: Η δυναμική της οικειότητας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-783-8
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Robin Goodwin
Τιμή: 19,90€ 15,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 15,00€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: Robin Goodwin
Επιστημονική επιμέλεια: Αικατερίνη Γκαρή

Σε έναν ταχύτατα µεταβαλλόµενο κόσµο, ποια επιρροή έχει η κοινωνική αλλαγή στις καθηµερινές µας σχέσεις; Πώς οι εκσυγχρονιστικές διαδικασίες επηρεάζουν τις ευρύτερες αξίες µας και πώς αυτές µε τη σειρά τους επηρεάζουν την επιθυµία µας να παντρευτούµε, να αποκτήσουµε δική µας οικογένεια και να αναπτύξουµε τα κοινωνικά µας δίκτυα; Πώς τα αιφνίδια κοινωνικά γεγονότα (εισβολές, εµφύλιες συρράξεις, τροµοκρατικές επιθέσεις, κατάρρευση του πολιτικού συστήµατος) επιδρούν στις αποφάσεις µας και στις διεργασίες που συµβαίνουν στις σχέσεις µας;

Στο βιβλίο αυτό ο Robin Goodwin κάνει µια κριτική ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας για τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις, αµφισβητώντας τα απλοϊκά συµπεράσµατα για το επερχόµενο τέλος της οικειότητας των στενών σχέσεων και την αναπόφευκτη παρακµή της προσωπικής δέσµευσης. Υποστηρίζει ότι η προσαρµογή στις ραγδαίες αλλαγές εξαρτάται από το άτοµο, την κοινωνική τάξη και την πολιτισµική ποικιλότητα, µε διαφοροποιητική επιρροή, κατά συνέπεια, της προσαρµογής αυτής στις καθηµερινές ανθρώπινες σχέσεις. Φέρνει ακόµη στο προσκήνιο σύγχρονες αντιπαραθέσεις στην ψυχολογία, στην κοινωνιολογία και στις πολιτικές επιστήµες για τις στρατηγικές διαχείρισης της κοινωνικής αλλαγής και την επίδρασή τους στις διαπροσωπικές σχέσεις.

«Είναι ευχής έργον που σε αυτή την ανερµάτιστη και συχνά σοβαροφανή λαίλαπα, η οποία αποπροσανατολίζει το ευρύ κοινό, ακόµη και τους ειδικούς επαγγελµατίες ψυχολόγους που οφείλουν να ασχολούνται µε τις σχέσεις, µπορεί κανείς να αντιτείνει ένα βιβλίο όπως το παρόν. Αξίζουν συγχαρητήρια στον εκδότη και την επιµελήτρια για την καίρια επιλογή τους. Πρόκειται για εργασία συστηµατική και θεµατικά πλήρη, για ανασκόπηση και επιτοµή κλασικής και κοινώς αποδεκτής επιστηµονικής θεωρίας και έρευνας, µε αιχµή την κατανόηση των προϋποθέσεων της αλλαγής της σχέσης –που έχουµε τόσο ανάγκη σήµερα– έτσι ώστε να τροφοδοτείται µε τεκµηρίωση το πρακτέο ή έστω το ερώτηµα περί του πρακτέου».

Παναγιώτης Κορδούτης

 

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 304 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-783-8 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017