Κατηγορίες

Η ISIS Αποκάλυψη

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-713-5
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 14,90€ 11,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,23€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: William McCants

Το Ισλαµικό Κράτος (ISIS) αποτελεί µία από τις πιο «επιτυχηµένες» και βάναυσες τζιχαντιστικές οργανώσεις στη σύγχρονη ιστορία, ξεπερνώντας ακόµα και την Αλ Κάιντα. Χιλιάδες µέλη του, προελαύνοντας στη Συρία και το Ιράκ, υπέταξαν εκατοµµύρια πολίτες, βίασαν γυναίκες, αποκεφάλισαν αιχµαλώτους, και κανείς δεν τόλµησε να τους σταµατήσει. Χιλιάδες ακόµη άπλωσαν το πέπλο του τρόµου πέρα απ’ τα σύνορα της  Μέσης Ανατολής, κάτω από τη µαύρη σηµαία του Ισλαµικού Κράτους.

Πώς κατάφερε το Ισλαµικό Κράτος να προσελκύσει τόσα µέλη και να κατακτήσει τόσα εδάφη; Υπήρξε πιο αδίστακτο, πιο θρησκευτικά φανατικό και πιο αφοσιωµένο στη δηµιουργία κράτους από τους ανταγωνιστές του! Οι ραδιούργοι αρχηγοί του Ισλαµικού Κράτους συνδύασαν δύο από τις πιο ισχυρές και ταυτόχρονα αντιφατικές ιδέες του Ισλάµ –την αναβίωση της Ισλαµικής Αυτοκρατορίας και την Ηµέρα της Κρίσης– δηµιουργώντας µια αποστολή και ένα µήνυµα που διαµόρφωσαν τη στρατηγική και θέριεψαν τον φανατισµό των µαχητών του. Αψήφησαν τον «συµβατικό» τρόπο µε τον οποίο διεξάγεται ένας πόλεµος. Ακόµα κι αν το Ισλαµικό Κράτος ηττηθεί, η τζιχαντιστική τροµοκρατία δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Βασισµένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε πρωτογενείς αραβικές πηγές, µεταξύ των οποίων αρχαία θρησκευτικά κείµενα και µυστική αλληλογραφία της Αλ Κάιντα  και του Ισλαµικού Κράτους, που ελάχιστοι άνθρωποι  έχουν δει, το βιβλίο αυτό διερευνά πώς ο θρησκευτικός φανατισµός, οι στρατηγικοί σχεδιασµοί και οι προφητείες για το Τέλος του Κόσµου διαµόρφωσαν το παρελθόν του Ισλαµικού Κράτους και προµηνύουν το σκοτεινό µέλλον του.

  

 

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 256 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-713-5 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2016