Κατηγορίες

Και όμως δεν είναι πείραγμα...Ο εκφοβισμός στο περιβάλλον του παιδιού και του εφήβου

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: 978-960-546-680-0
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 12,90€ 10,32€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,74€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

Επιστημονική Επιμέλεια: Τσίτσικα Άρτεμις, Τζαβέλα Ελένη

Ο εκφοβισµός και η σχολική βία είναι ένα σοβαρό και αρκετά συχνό φαινόµενο της σύγχρονης πραγµατικότητας, που επηρεάζει σε µεγάλο βαθµό τη συµπεριφορά, τα συναισθήµατα και τη λειτουργικότητα παιδιών και εφήβων. Ο εκφοβισµός γεννά φόβο, απογοήτευση, ανασφάλεια, άγχος, ακόµα και εκδικητικότητα. Επιδρά αρνητικά στη σχολική επίδοση και στις σχέσεις µε την οικογένεια, τους φίλους και τον κοινωνικό περίγυρο. Σε πολλές περιπτώσεις µάλιστα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη µετέπειτα ζωή.

 

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τρόποι αντιµετώπισης. Όπως λένε οι ειδικοί, το σηµαντικό είναι να δώσουµε στα παιδιά και τους εφήβους µας όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να διαχειρίζονται καλύτερα τέτοιες δυσκολίες, να ξεπερνούν σχετικά ανώδυνα τις αρνητικές τους εµπειρίες και να αντεπεξέρχονται στις µελλοντικές προκλήσεις. 

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αναλύει µε έγκυρο και κατανοητό τρόπο το φαινόµενο της βίας και του σχολικού εκφοβισµού στο περιβάλλον των νέων ανθρώπων. Και το πιο σηµαντικό, προτείνει στην οικογένεια, στους εκπαιδευτικούς, στους ειδικούς και στους εφήβους λύσεις και τρόπους για να προλαβαίνουν αλλά και να αντιµετωπίζουν αποτελεσµατικά και µε θάρρος το φαινόµενο του εκφοβισµού, όπου και όποτε συµβαίνει. 

ΣΧΗΜΑ: 16 x 23 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 224 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-680-0 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2016