Κατηγορίες

Η Παναγία των Ελλήνων: Θαυματουργές εικόνες και προσκυνήματα

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-162-1
Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Σοφία Ν. Σφυρόερα
Τιμή: 0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό
Το προϊόν έχει ελάχιστη ποσότητα 1000

Οι αναρίθμητες εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα ερημοκλήσια της Παναγίας δείχνουν πόση λατρεία και πίστη τρέφει ολόκληρος ο ελληνικός λαός στη Μεγαλόχαρη Μητέρα του Χριστού, την προστάτιδα κάθε Έλληνα, την Υπέρμαχη Στρατήγισσα, την όντως Θεοτόκο.

Για τούτο, όταν η χάρη της γιορτάζει, όπου και να βρίσκεται η εκκλησιά ή το θαυματουργό της εικόνισμα, πλήθος οι προσκυνητές, οι ταμένοι και οι πανηγυριώτες, που αψηφούν την απόσταση για να την προσκυνήσουν ευλαβικά, να της ανάψουν το κεράκι της πίστης τους, να της ψιθυρίσουν την προσευχή τους, να της αποθέσουν την ελπίδα τους, να της γυρέψουν τη βοήθεια και το θαύμα της. Και το γλυκό, πονετικό της πρόσωπο δίνει ελπίδα στους απελπισμένους, παρηγοριά στους πικραμένους, χαρά στους θλιμμένους, γιατρειά στους άρρωστους! Κι από την έκφραση της αγνής λαϊκής πίστης, τη βαθιά προσήλωση και την εκδήλωση της εμπιστοσύνης στη θεία χάρη της Θεομήτορος, ξεκινάνε όλοι οι θρύλοι, οι ιστορίες για θαύματα και οι λαϊκές επωνυμίες που σχετίζονται και στολίζουν το σεβάσμιο όνομά της και τα ιερά της προσκυνήματα.

Το βιβλίο αποτελεί ένα ευλαβικό οδοιπορικό στους τόπους που έζησε, στους τόπους που εμφανίστηκε, που προστάτεψε και προστατεύει η Θεοτόκος: από τους Άγιους Τόπους ως την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο και το Άγιο Όρος, το περιβόλι της, ως τα βουνά, τ' ακρογιάλια και τα νησιά της Ελλάδας μέχρι τη μαρτυρική Κύπρο...

Θαυματουργές εικόνες και προσκυνήματα, αγιάσματα και θαύματα της Παναγίας, της Παναγίας όλων των Ελλήνων.