Κατηγορίες

Το παιχνίδι στην προσχολική εκπαίδευση

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-635-334-5
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Ελένη Λοΐζου
Τιμή: 16,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 15,94€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

Η συγγραφέας: Ελένη Λοΐζου

Το παιχνίδι είναι μια σημαντική έννοια για την προσχολική εκπαίδευση και πολλοί ερευνητές έχουν μελετήσει και αναδείξει τη θετική επίδρασή του στην ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το παιχνίδι των παιδιών του νηπιαγωγείου (3-6 ετών) είναι και το θέμα του παρόντος βιβλίου, το οποίο απευθύνεται σε μελλοντικούς και εν ενεργεία νηπιαγωγούς, σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται ή απασχολούν παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και σε γονείς.

Πρόκειται για ένα εύληπτο και καινοτόμο εγχειρίδιο το οποίο διακρίνεται από μια σαφή φιλοσοφία για την παιδαγωγική του παιχνιδιού και την αλληλένδετη σχέση του με τη μάθηση και την ανάπτυξη. Μια σημαντική συνιστώσα του αφορά την αλληλεπίδραση του ενήλικα/εκπαιδευτικού με το παιδί στο πλαίσιο του παιχνιδιού.

Πλούσιο σε προτάσεις πρακτικής και δραστηριότητες αναστοχασμού, το βιβλίο δίνει σε κάθε εκπαιδευτικό την ευκαιρία να αντλήσει ιδέες και να αναστοχαστεί ως προς τις πρακτικές εφαρμογές του παιχνιδιού. Όλες οι ιδέες που παρουσιάζονται σε αυτό υποστηρίζονται και αναδεικνύονται μέσω περιγραφών επεισοδίων παιχνιδιού, αλλά και μέσω της οπτικής του ίδιου του παιδιού.

ΣΧΗΜΑ: 17 X 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 216 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ| ISBN: 978-960-635-334-5​ | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021