Κατηγορίες

Trafficking

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-635-044-3
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Αντωνία Ποθουλάκη
Τιμή: 10,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,43€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: Αντωνία Ποθουλάκη

Η εµπορία ανθρώπων και το διεθνές σωµατεµπόριο αποτελούν φαινόµενα παγκόσµιας κλίµακας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες καταστολής τους. Το trafficking είναι µεταφορά, απειλή και παραλαβή ατόµων µε χρήση βίας και άλλων µορφών κακοµεταχείρισης. Πρόκειται για ένα έγκληµα που διαθέτει οργάνωση και ταχύτητα, και που έχει αποκτήσει µηχανισµούς ώστε να προσαρµόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε κοινωνικού περιβάλλοντος.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο του trafficking, που εµφανίζεται στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Εξετάζει το φαινόμενο τόσο υπό το πρίσμα των ανθρωπίνων ατομικών δικαιωμάτων όσο και από την άποψη των ηθικών, φιλοσοφικών και ψυχολογικών του προεκτάσεων.

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται όμως και μια σημαντική έρευνα για τα παράνοµα διακινούµενα άτοµα του trafficking στην Ελλάδα, και ειδικά για τις γυναίκες που πέφτουν θύµατα του εµπορίου του σεξ. Μεγάλο μέρος έρευνας είναι αφιερωμένο στην αιτιατή σχέση με τη μετανάστευση, αναδεικνύοντας αυτή τη σύνδεση και σκιαγραφώντας τον ρόλο της μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα μας. Η επαφή με αναγνωρισμένα θύματα του trafficking επιτρέπει τη σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ όσων εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση του trafficking. Ουσιαστικές είναι, τέλος, οι προτάσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης ή καταστολής του φαινομένου.

ΣΧΗΜΑ: 14 x 20,5 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 144 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-635-044-3 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019