Κατηγορίες

Σχολική συμβουλευτική και παρεμβάσεις για παιδιά με διαταραχές

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-957-3
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Ηλίας Ε. Κουρκούτας
Τιμή: 40,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 37,74€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

Επιστημονική Επιμέλεια: Ηλίας Ε. Κουρκούτας

Οι διαταραχές των παιδιών (αναπτυξιακές, γνωστικές, συναισθηματικές, σχολικής, ψυχοκοινωνικής προσαρμογής κ.ά.) και οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας με βάση τη θεωρία και την έρευνα της ψυχικής ανθεκτικότητας έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων τα τελευταία χρόνια. Με το θέμα αυτό ασχολείται και το παρόν βιβλίο. Στο πλαίσιο της σχολικής συμβουλευτικής και της ενταξιακής ψυχοπαιδαγωγικής, οι συγγραφείς εξετάζουν την ατομική, οικογενειακή και σχολική δυναμική ενός ευρέος φάσματος δυσκολιών και διαταραχών (ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών) στην παιδική ηλικία και συζητούν διεξοδικά τη διαχείριση και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Στον τόμο συμμετέχουν ερευνητές, ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Πορτογαλία, Κύπρος) με κείμενα που αφορούν ερευνητικά, κλινικά και πρακτικά ζητήματα ψυχοπαιδαγωγικής και σχολικής συμβουλευτικής. Οι περισσότεροι συγγραφείς υιοθετούν μια ολιστική, συστημική οπτική για να προσεγγίσουν την ενδοατομική, διαπροσωπική και οικογενειακή δυναμική των διαταραχών, τη σχολική και κοινωνική ένταξη των παιδιών με προβλήματα, τον ρόλο της οικογένειας αλλά και τον ρόλο των ειδικών και επαγγελματιών που μπορούν να συμβάλουν θετικά στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες/διαταραχές.

Έμφαση δίνεται στον ρόλο των σχολικών ψυχολόγων, των ειδικών παιδαγωγών και των εκπαιδευτικών, καθώς και στις καινοτόμες προσεγγίσεις/παρεμβάσεις (π.χ. συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών, εκπαίδευση γονέων και συγγενών παιδιών με διάφορες διαταραχές, συνθετικά μοντέλα παρέμβασης, πρώιμη πρόληψη κ.λπ.).

Ένα χρήσιμο και έγκυρο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους ειδικούς επαγγελματίες, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς.

 

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 800 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-957-3 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017