Κατηγορίες

Εκκλησίες και μοναστήρια της Κωνσταντινούπολης

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-918-618-81229-6-3
Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
Τιμή: 0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Κωνσταντινούπολη. Πόλη του µύθου και της Ιστορίας. Της δόξας της αλλοτινής. Πόλη του ονείρου των εθνικών ελπίδων. Πανέµορφη, ονειρική, φιλάει ράθυµα µα αρχοντικά τα χείλη της Ευρώπης και της Ασίας. Σε κάθε βήµα, αποµεινάρια του ένδοξου Βυζαντίου. Εκκλησιές που γίνανε τζαµιά ή µουσεία, εκκλησιές που µείνανε εκκλησίες, εκκλησίες που αφέθηκαν να ρηµάξουν…

Ένα σεπτό, νοερό προσκύνηµα σε µερικές από τις πιο γνωστές εκκλησίες και µοναστήρια της Βασιλεύουσας αποτελεί το παρόν πρώτο βιβλίο της νέας εβδοµαδιαίας σειράς της εφηµερίδας µας µε τίτλο «Πανορθόδοξα Προσκυνήµατα». 

Στο βιβλίο «Εκκλησίες και Μοναστήρια της Κωνσταντινούπολης» περιλαµβάνονται µια σύντοµη επισκόπηση της ιστορίας κάθε προσκυνήµατος (γιατί για µας είναι και θα µείνει παντοτινά προσκύνηµα, ακόµα κι αν έχει µετατραπεί πια σε αλλόθρησκο θρησκευτικό χώρο), αρχαιολογικές, αρχιτεκτονικές και θεολογικές πληροφορίες, ενώ το επιλεγµένο φωτογραφικό υλικό, οι λεζάντες και τα πλαίσια που το συνοδεύουν, στοχεύουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στη µυστηριακή γοητεία και το ιερό δέος της βυζαντινής µας παράδοσης. 

Στο βιβλίο περιλαµβάνονται: Αγία Σοφία - Το σύµβολο της Ορθοδοξίας, Αγία Ειρήνη, η εκκλησία των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, η Μονή του Στουδίου (Ιµραχόρ Τζαµί), η Μονή του Μυρελαίου (Μπόντρουµ ή Μεσίχ Πασά Τζαµί), ο Άγιος Θεόδωρος (Μολά Γκιουρανί ή Βεφά Κιλισέ Τζαµί), η Μονή του Χριστού Παντοκράτορα (Μολλά Ζεϋρέκ Τζαµί), η Μονή του Χριστού Παντεπόπτη (Εσκί Ιµαρέτ Τζαµί), η Μονή του Χριστού Ακατάληπτου (Καλεντέρχανε Τζαµί), ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η Παναγία η Μουχλιώτισσα, η Παναγία Παµµακάριστος (Φετιγέ Τζαµί), η Αγία Θεοδοσία (Γκιουλ Τζαµί), η Παναγία των Βλαχερνών, η Μονή της Χώρας (Μουσείο Καριγέ), η Μονή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας Σταυροδροµίου και ο Ιερός Ναός των Παµµεγίστων Ταξιαρχών στο Μέγα Ρεύµα.