Κατηγορίες

Εκκλησίες και μοναστήρια των αγίων τόπων

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-618-5129-00-2
Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
Τιμή: 0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Άγιοι Tόποι. Ο χώρος που διαδραµατίστηκαν τα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα της Aγίας Γραφής. O τόπος που πραγµατώθηκε το σωτηριώδες σχέδιο του Θεού για τη λύτρωση του ανθρώπου µε την ενανθρώπιση του Yιού και Λόγου Tου και ιδρύθηκε η πρώτη στον κόσµο Eκκλησία. 

Χώροι πνευµατικής ανάτασης, µυστικής αναζήτησης. Κιβωτοί των βαθύτερων αισθηµάτων. Εδώ γεννήθηκαν οι πιο µεγάλες ιδέες, που συγκλόνισαν τον κόσµο. Ανακαλούν ταυτόχρονα την κόλαση της Ιστορίας και τον ουρανό της ψυχής. Όλ’ αυτά που περνούν κι όλα που διαρκούν: τους θερισµούς του θανάτου και της Aνάστασης, της θείας ιδέας µέσα στην αιώνια µεταµόρφωση.

Το ταξίδι στους Άγιους Tόπους είναι το όνειρο κι ο ασίγαστος πόθος κάθε χριστιανού. Αυτό το ταξίδι ψυχής επιχειρεί το παρόν βιβλίο «Εκκλησίες και Μοναστήρια των Αγίων Τόπων». Ένα προσκύνηµα στους τόπους που άγιασε µε την επίγεια παρουσία Tου ο Θεάνθρωπος Iησούς, στα πανάγια προσκυνήµατα που βρίσκονται στους αυθεντικούς χώρους, που συνδέονται µε τα γεγονότα της Παλαιάς και Kαινής ∆ιαθήκης και φρουρούν οι µοναχοί της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, θεµατοφύλακες των απαράγραπτων δικαιωµάτων του Eλληνισµού και της Oρθοδοξίας: στην Ιερουσαλήµ και στον Πανίερο Ναό της Ανάστασης, στη Οδό του Μαρτυρίου, στο Πραιτώριο, στην Ιερά Mονή του Αγίου Στεφάνου, στην Αγία Γεθσηµανή, όπου βρίσκεται το Θεοµητορικό Μνήµα, στην Αγία Σιών, στο Όρος των Ελαιών, στη Bηθανία, στη Βηθλεέµ, όπου ο Πανίερος Ναός της Γέννησης και τοο Θεοδέγµον Σπήλαιο, στο Μπετ-Σαχούρ – το χωριό των ποιµένων, στην Ιεριχώ, τον Ποταµό Ιορδάνη και τη Σαµάρεια, στη Γαλιλαία και τη Λύδδα κι ύστερα στην έρηµο, εκεί που ασκήθηκαν άγιοι υπενθυµίζοντας στους χριστιανούς πως η Βασιλεία του Θεού δεν είναι εκ του κόσµου τούτου.