Κατηγορίες

Πάτμος: Το νησί της Αποκάλυψης

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-618-5129-03-3
Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
Τιμή: 0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Πάτµος. Το νησί της Αποκάλυψης. Ένας από τους δύο τόπους στη Γη όπου ακούστηκε η φωνή του Θεού. Πάτµος, η «Ιερουσαλήµ του Αιγαίου». 

Θρησκευτικό κέντρο µε κοσµοϊστορική σηµασία, χάρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική, Σταυροπηγιακή και Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που δεσπόζει επιβλητικά σε όλο το νησί σαν µεσαιωνικό κάστρο, ολόκληρο το νησί εκπέµπει µια γαλήνια µυστηριακή ατµόσφαιρα κι ένα ιδιαίτερο φως. 

Ερηµονήσι στα ρωµαϊκά χρόνια, η Πάτµος θα δεχτεί κατά Θεία Χάρη εξόριστο τον αγαπηµένο µαθητή του Ιησού, τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου θα συγγράψει εκεί (πιθανώς) το φερώνυµο αυτού Ευαγγέλιο και την Αποκάλυψη, κατά τη µαρτυρία του ίδιου, για να αναδειχτεί σ’ έναν από τους πιο ιερούς τόπους της Χριστιανοσύνης. Η ευλογία του Θεού θα οδηγήσει στο νησί (1088) και τον Όσιο Χριστόδουλο, ο οποίος µε αυτοκρατορικό χρυσόβουλλο θα ιδρύσει τη Μεγάλη Μονή, που τιµάται επ’ ονόµατι του Θεολόγου, και θα καταστήσει µε αυτόν τον τρόπο το άσηµο και άγονο νησί της Πάτµου σε ιερό νησί και τόπο παγκόσµιας πνευµατικής και ιστορικής ακτινοβολίας.  

Πατριαρχική Εξαρχία, µνηµείο παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς, φάρος παιδείας µε την Πατµιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή, που γαλούχησε και συνεχίζει να διαπαιδαγωγεί στα νάµατα του Ελληνισµού και της Ορθοδοξίας µεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας και του έθνους µας, η Πάτµος αποτελεί πηγή εθνικής και θρησκευτικής περηφάνιας, ενώ παράλληλα είναι ένας ενδιαφέρων, κοσµοπολίτικος και σοφιστικέ ταξιδιωτικός προορισµός, για διακοπές διαφορετικές από αυτές που προσφέρουν συνήθως τα νησιά του Αιγαίου, καθώς συνδυάζει ένα πανέµορφο φυσικό περιβάλλον και ήπια τουριστική ανάπτυξη.