Κατηγορίες

Μαθησιακές δυσκολίες-Δυσλεξία

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-925-2
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Σουζάνα Παντελιάδου
Τιμή: 14,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 14,06€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: Σουζάνα Παντελιάδου

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας επιδιώκει να απαντήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις και απορίες σας για τις µαθησιακές δυσκολίες του παιδιού σας. Οι απαντήσεις, επιστηµονικά τεκµηριωµένες αλλά διατυπωµένες µε πολύ απλό και σαφή τρόπο, εκτός από την ανίχνευση και τη διάγνωση των µαθησιακών δυσκολιών και της δυσλεξίας, εστιάζουν επίσης στις καθηµερινές σχέσεις, στο σχολείο και στην οικογένεια. Τα παραδείγµατα και η συστηµατική καθοδήγηση θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις σύνθετες έννοιες που ακούτε από τους ειδικούς, να καταλάβετε καλύτερα τις δυσκολίες του παιδιού σας και να κάνετε ορθές επιλογές για το παρόν και το µέλλον του. Ακολουθώντας µάλιστα τις πρακτικές προτάσεις, µπορείτε και οι ίδιοι να βοηθήσετε αποτελεσµατικά το παιδί σας στο σπίτι. Τέλος, το βιβλίο δεν παραλείπει να ασχοληθεί µε θέµατα που αφορούν εσάς τους γονείς –τα συναισθήµατά σας, τα βιώµατά σας και τις σχέσεις σας στην οικογένεια– και σας δίνει ουσιαστικές συµβουλές για το πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας.

«Ένας πολύτιµος οδηγός για γονείς που έρχονται για πρώτη φορά αντιµέτωποι µε ερωτήµατα σχετικά µε την ύπαρξη µαθησιακών δυσκολιών στο παιδί τους, τη διερεύνηση της διαγνωστικής διαδικασίας και την εύρεση της κατάλληλης υποστήριξης...»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΟΣ
Καθηγητής Εξελικτικής Νευροψυχολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήµιο Κρήτης

«Η συγγραφέας, αντλώντας από τη βαθιά γνώση και τη µακρόχρονη ερευνητική της δραστηριότητα, υιοθετεί και παρουσιάζει µια ολοκληρωµένη και συστηµατική προσέγγιση για κάθε στάδιο και πτυχή της δύσκολης πορείας που ακολουθούν οι γονείς...»

SOFIA MAVROPOULOU

Senior Lecturer, Queensland
University of Technology, Australia

«Το βιβλίο της Σουζάνας Παντελιάδου στηρίζει τους γονείς στην πορεία τους από την άγνοια, την άρνηση και τον φόβο της ετικετοποίησης στην αποδοχή της διαφορετικότητας των παιδιών µε µαθησιακές δυσκολίες. Με επιστηµονικό αλλά συνειδητά απλό λόγο συνδράµει σηµαντικά στην ατοµική και συλλογική ενδυνάµωση των γονέων και ενισχύει τη δραστηριοποίησή τους µε στόχο την ουσιαστική υποστήριξη των παιδιών µε µαθησιακές δυσκολίες».

Πανελλήνια Οµοσπονδία Συλλόγων
Γονέων και Κηδεµόνων Παιδιών

µε ∆υσλεξία και Μαθησιακές ∆υσκολίες

 

ΣΧΗΜΑ: 14 x 21 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 320 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-925-2 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017