Κατηγορίες

Διεργασίες σκέψης στο σχολείο και το περιβάλλον

Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-9405-23-2
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 50,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 47,64€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Επιστημονική επιμέλεια: Σ. Κανελλάκη, Κ. Μαριδάκη-Κασσωτάκη, Β. Παπαβασιλείου

Οι διεργασίες της σκέψης, προϊόν έρευνας και θεωρητικών κατασκευών, συνιστούν πλεονεκτικό τόπο των γνωστικών επιστημών κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Με αρωγούς πολλούς επιστημονικούς κλάδους, σε μία δυναμική διεπιστημονική διάσταση – μεταξύ άλλων, την ψυχολογία, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες της αγωγής, τις νευροεπιστήμες –, το εγχείρημα εστιάζεται στη διασάφηση των αρχών που ρυθμίζουν την ανθρώπινη γνώση. Η αντίληψη, η μνήμη, ο συλλογισμός, η γλώσσα, η επεξεργασία της πληροφορίας, η αναπαράσταση συγκροτούν τομείς πειραματισμού και διερεύνησης.

Ο παρών τόμος φιλοξενεί μία σειρά κειμένων ερευνητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος, αποσκοπώντας να ανοίξει πίστες προβληματισμού και αν συμβάλλει ως ένα βαθμό στην κατανόηση των σχέσεων που υφίστανται ανάμεσα στις γνώσεις, τις έννοιες και τα σχήματα που τίθενται σε λειτουργία στην εκπαίδευση, το περιβάλλον και την αειφορία.

Ένας τόμος με θεματικές αιχμής, χρηστικός για ειδικούς ερευνητές, φοιτητές και φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενεργό και ενεργοποιημένο πολίτη και πολιτικό.

περιεχόμενα δείγμα

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 520 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-9405-23-2 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2010