Κατηγορίες

Ένταξη και εκπαίδευση των αλλοδαπών μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο

Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-9405-84-3
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Γιώργος Νικολάου
Τιμή: 18,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 17,83€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Συγγραφέας: Γιώργος Νικολάου

Τάξεις «πολύχρωµες», γλώσσες πολλές, δάσκαλοι σε αµηχανία: το ελληνικό σχολείο δεν είναι πια αυτό που ήταν. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν για την Ελλάδα καταλυτικά όσον αφορά τη σύνθεση του µαθητικού πληθυσµού. Η παρουσία µεγάλου αριθµού παλιννοστούντων και αλλοδαπών µαθητών έθεσε σε αµφισβήτηση το εκπαιδευτικό µας σύστηµα, το οποίο αντιµετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να ανταποκριθεί στο, ούτως ή άλλως, δύσκολο εγχείρηµα της ένταξης και εκπαίδευσης των µικρών µαθητών που αναζητούν µια καλύτερη τύχη σε µια νέα πατρίδα.

Την ίδια στιγµή συνεχίζεται και στη χώρα µας ο διάλογος πάνω στα θέµατα της διαπολιτισµικής εκπαίδευσης που απασχολούν εδώ και δεκαετίες τις πολυπολιτισµικές κοινωνίες σε όλο τον κόσµο. ∆εν µπορέσαµε να αποφύγουµε µε τη σειρά µας τις θεωρητικές παρανοήσεις και υπερβολές που σηµειώθηκαν και αλλού· και µόνο όταν η παιδαγωγική και η διδακτική της πράξης απαίτησε άµεσες και αξιόπιστες λύσεις, προσανατολιστήκαµε σε ρεαλιστικούς και πραγµατοποιήσιµους στόχους και διδακτικές πρακτικές.

Σήµερα τα πράγµατα µοιάζουν περισσότερο κατασταλαγµένα σε θεωρητικό επίπεδο, οπότε το βλέµµα και η προσοχή µας στρέφονται πλέον µέσα στη σχολική τάξη και στο έργο του δασκάλου (εν ενεργεία και µελλοντικού) στο νέο πολυπολιτισµικό περιβάλλον του ∆ηµοτικού Σχολείου.

περιεχόμενα

δείγμα

ΣΧΗΜΑ: 14 x 21 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 352 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-9405-84-3 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2011