Κατηγορίες

Ανάγνωση και γραφή στην προσχολική εκπαίδευση (e-book)

Κωδικός Προϊόντος: e-978-960-9552-25-7
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 18,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 17,83€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Συγγραφέας: Ευφημία Τάφα

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι παιδαγωγοί της προσχολικής ηλικίας μπορούν να εφαρμόσουν στην τάξη τους ένα πρόγραμμα για την ανάδυση της ανάγνωσης και της γραφής στα μικρά παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό βοηθάει τα παιδιά να κατακτήσουν πολλές από τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τον γραπτό λόγο πριν ακόμη φοιτήσουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Η συγγραφέας παρουσιάζει τις σύγχρονες απόψεις για την ανάδυση της ανάγνωσης και της γραφής στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και παραθέτει πλήθος γραπτών δειγμάτων των παιδιών και άφθονο φωτογραφικό υλικό από την πρακτική εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος σε προσχολικές τάξεις. Επίσης, περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό και προτείνει άλλες, στις οποίες ο γραπτός λόγος είναι το κυρίως ζητούμενο.

Η εκπόνηση σήμερα σύγχρονων προγραμμάτων για την καλλιέργεια του γραπτού λόγου στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας καθιστά αυτό το πόνημα απαραίτητο βοήθημα για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων και για τις/τους παιδαγωγούς της προσχολικής ηλικίας.