Κατηγορίες

Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-9552-46-2
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Ευγενία Φλογαΐτη
Τιμή: 20,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 18,87€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Συγγραφέας: Ευγενία Φλογαΐτη

Το περιβάλλον αποτελεί ένα από τα θέµατα-κλειδιά της σύγχρονης εποχής. Η ένταση και η έκταση των περιβαλλοντικών προβληµάτων που απειλούν την ποιότητα ζωής αλλά και τη βιωσιµότητα του πλανήτη, καθώς και η αυξανόµενη συνειδητοποίηση της οικολογικής κρίσης δηµιούργησαν ένα ισχυρότατο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τα προβλήµατά του, το οποίο εκφράζεται µε χίλιες µορφές και πρόσωπα.

Απόρροια αυτού του ενδιαφέροντος ήταν και η ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας και θεωρήθηκε ένα από τα πιο αποτελεσµατικά µέσα για την αντιµετώπιση της οικολογικής κρίσης.

Το βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτηµα τι είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Παρουσιάζει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση όπως ορίστηκε και εξελίχθηκε στον διεθνή χώρο. Περιγράφει τις αναγκαιότητες που τη γέννησαν, τις ρίζες της, την ανάπτυξή της και τη διαµόρφωσή της στα πλαίσια του σύγχρονου οικολογικού προβληµατισµού. Εξετάζει επίσης τη φύση, τη φιλοσοφία και τους προβληµατισµούς της, αναλύει τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της, και ρίχνει φως στα εννοιολογικά και µεθοδολογικά της πλαίσια.

Το βιβλίο δεν είναι ένας οδηγός για την εφαρµογή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Φιλοδοξεί να λειτουργήσει κυρίως ως εργαλείο για τη βαθύτερη κατανόηση του θέµατος και να γίνει η αφορµή για γόνιµο προβληµατισµό και έρευνα, προκειµένου η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση να διαδραµατίσει τον ρόλο της στο σύγχρονο περιβαλλοντικό σκηνικό.

περιεχόμενα δείγμα

ΣΧΗΜΑ: 16 x 23 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 280 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-9552-46-2 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2011