Κατηγορίες

Βιοπαιδαγωγική: Διαθεματικότητα – Αξιολόγηση

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-635-367-3
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 27,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 26,32€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

Oι συγγραφείς: Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης Ελένη Καρατζιά-Σταυλιώτη

«Το παιδί είναι σπίρτο να το ανάψεις», υποστήριζε ο Πλούταρχος. Σήμερα η επιστημονική πρόοδος στο πεδίο της Βιολογίας της μάθησης και του εγκεφάλου ερμηνεύει ικανοποιητικά το πώς μαθαίνει το παιδί, ο άνθρωπος γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, κυρίαρχη θέση έχει η διαθεματική προσφορά και κατάκτηση της γνώσης· μια θεώρηση που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη νέα θεωρία μάθησης, τον βιοπαιδαγωγισμό, που συμβάλλει στη διαμόρφωση του πεδίου της Βιοπαιδαγωγικής.

Η βιοπαιδαγωγική και διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, καθώς και η αντίστοιχη αξιολογική διεργασία για την πρόοδο του μαθητή διατρέχουν το βιβλίο αυτό· εξετάζονται επίσης κλασικά στοιχεία της αποτελεσματικής μάθησης και παιδείας, τα οποία συνδέονται με σύγχρονες παιδαγωγικο-εκπαιδευτικές γνώσεις.

Πρωταρχικό μέλημα του βιβλίου αποτελεί η συγκρότηση ενός παιδαγωγικο-εκπαιδευτικού πλαισίου αποτελεσματικής μάθησης με κυρίαρχο στόχο το πολύπλευρο παιδαγωγικό όφελος του μαθητή και την ελεύθερη διαμόρφωση του κοσμοειδώλου του στην πολύπλοκη κοινωνική πραγματικότητα.

ΣΧΗΜΑ: 17 X 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 496 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ| ISBN: 978-960-635-367-3​ | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021