Κατηγορίες

Οι τρεις ταυτότητες της ελληνικής οικογένειας

Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-9552-97-4
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Χάρις Κατάκη
Τιμή: 16,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 15,94€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Ψυχοκοινωνικές διεργασίες

Συγγραφέας: Χάρις Κατάκη

«Τα άτοµα δυσκολεύονται να τοποθετήσουν τον εαυτό τους απέναντι στις αντιφατικές αντιλήψεις που συνυπάρχουν στο περιβάλλον τους. Οι εσωτερικές συγκρούσεις διοχετεύονται αναπόφευκτα στη συναλλαγή µε τους άλλους και δηµιουργούνται εµπλοκές στην επικοινωνία. Οι διαπροσωπικές συγκρούσεις αυξάνουν την εσωτερική σύγχυση και ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται… Η κρίση που συγκλονίζει σήµερα τις ελληνικές οικογένειες –διαπιστωµένη από ειδικούς και µη– είναι η σύγχυση αξιών που συνδέεται άµεσα µε τις αντιλήψεις που έχουµε για το ρόλο µας ως αντρών, γυναικών, συζύγων, παιδιών, συγγενών».

Από την πρώτη έκδοση

«Από τη γενικευµένη αίσθηση του αδιεξόδου µοιάζει να περνάµε σε µια περίοδο αναζήτησης διεξόδου. Μέσα στους κλυδωνισµούς των τελευταίων δεκαετιών που συντάραξαν τα θεµέλια της ελληνικής κοινωνίας, η οικογένεια έµοιαζε κτίριο έτοιµο να σωριαστεί. Είχαµε αρχίσει να φοβόµαστε ότι η σύγχρονη αστικοποιηµένη καταναλωτική κοινωνία µας θα χτιζόταν πάνω στα συντρίµµια των οικογενειακών σχέσεων. Φαίνεται όµως ότι µέσα στη σύγχυση και τον πανικό που δηµιουργούσαν οι συνεχείς κατεδαφίσεις στο δρόµο προς την κατάκτηση της ευηµερίας, είχαµε υποτιµήσει την ανθεκτικότητα, την ευστάθεια, την προσαρµοστικότητα και την ευελιξία των οικογενειακών δεσµών, που για µια ακόµα φορά, όπως σε προηγούµενες φάσεις εθνικών και κοινωνικών κρίσεων, λειτουργεί σαν δίχτυ ασφαλείας».

Από την όγδοη έκδοση

Σ’ αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η χαοτική ενδοοικογενειακή συναλλαγή µε βάση τα αλληλοσυγκρουόµενα πρότυπα ζωής που µπερδεύονται µέσα µας καθώς η κοινωνία µας περνάει αστραπιαία από το παραδοσιακό στο µετανεωτερικό στάδιο εξέλιξης.

περιεχόμενα δείγμα

ΣΧΗΜΑ: 14 x 21 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 296 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-9552-97-4 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2012