Κατηγορίες

Συμβουλευτικη στο χώρο της υγειας

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-747-0
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Robert Bor, Sheila Gill, Riva Miller, Amanda Evans
Τιμή: 24,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 23,49€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

O συγγραφέας: Robert Bor, Sheila Gill, Riva Miller, Amanda Evans

Επιστημονική Επιμέλεια: Μαρία ΛουμάκουΦώτιος Αναγνωστόπουλος

«Ολοκληρωμένο και συνεκτικό, ένα κλασικό και ουσιώδες κείμενο για τους ψυχολόγους θεραπευτές που δουλεύουν στον τομέα της υγείας, θα βοηθήσει πολλούς άλλους επαγγελματίες υγείας να κατανοήσουν πώς διεξάγεται αυτό το έργο».

- John Eatock, British Association for Counsellors and Psychotherapists Lead Advisor in Health Care in Counselling and Psychotherapy

«Αυτό το βιβλίο είναι μια αναζωογονητική προσπάθεια να μεταφερθεί η συνθετότητα που παρουσιάζει η πρακτική της συμβουλευτικής στους χώρους υγείας. Οι συγγραφείς δεν τάσσονται υπέρ καμιάς θεωρητικής προσέγγισης. Αντίθετα, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα του “εξειδικευμένου πανεπιστήμονα” που είναι ο σύμβουλος του σημερινού Εθνικού Συστήματος Υγείας”

- Antonia Murphy, British Association of Counsellors and Psychotherapists in Primary Care

«Το βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό στο πεδίο της συμβουλευτικής σε χώρους υγείας, για την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών. Από πεποιθήσεις για την υγεία έως θέματα σχετικά με το φύλο, από γενεογράμματα έως συνεδρίες πένθους, περιγράφει τις δεξιότητες και τις προκλήσεις που πρέπει να διαθέτουμε για να βοηθήσουμε τα άτομα με σωματικές ασθένειες, τις οικογένειές τους και τους άλλους επαγγελματίες υγείας που συμμετέχουν στη θεραπευτική αντιμετώπιση».

- Susan H. McDaniel, University of Rochester, New York

Οι χώροι υγείας διαφέρουν σημαντικά από άλλα περιβάλλοντα συμβουλευτικής, απαιτώντας από τους νεοεισερχόμενους να εξοικειωθούν με νέα τελετουργικά, πρακτικές και κουλτούρες. Το βιβλίο αυτό βοηθά τους εκπαιδευόμενους αλλά και τους ειδικευμένους επαγγελματίες να αντιδρούν θετικά και με αυτοπεποίθηση στις κάθε είδους καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν στους χώρους υγείας.

Πρακτικό, εύληπτο και ελκυστικό, το βιβλίο διερευνά τους τρόπους με τους οποίους οι διάφοροι χώροι υγείας –νοσοκομείο, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, άλλο εξειδικευμένο ή κοινοτικό πλαίσιο– επηρεάζουν τον ρόλο του συμβούλου και διαμορφώνουν τη θεραπευτική διαδικασία. Οι συγγραφείς μεταφέρουν τη μεγάλη εμπειρία τους και δίνουν δοκιμασμένες συμβουλές για μια ποικιλία πρακτικών θεμάτων συμβουλευτικής: από την εμπιστευτικότητα και την ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων έως την κριτική σχετικά με τον ρυθμό και τη διάρκεια των συνεδριών.

Μια εξαιρετική πηγή βοήθειας και ιδεών για τους πολυάσχολους επαγγελματίες και ένα βασικό εγχειρίδιο για τους νέους θεραπευτές και εκπαιδευόμενους

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 432 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-747-7 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017