Κατηγορίες

Ψυχολογική υποστήριξη του ζευγαριού με καρκίνο

Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-9405-61-4
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 30,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 28,77€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Συγγραφείς: Karen Kayser & Jennifer L. Scott

Επιστημονική επιμέλεια: Φώτιος Αναγνωστόπουλος

Οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση των ασθενών με καρκίνο του μαστού ή με γυναικολογικό καρκίνο, αλλά και για τη μείωση των στρεσογόνων παραγόντων που συνοδεύουν τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση. Το βιβλίο δείχνει πώς μπορεί να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή υποστήριξη που παρέχεται σε ασθενείς με καρκίνο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την ασθένειά τους, αλλά και πώς η τραυματική εμπειρία του καρκίνου μπορεί να μετασχηματιστεί σε εμπειρία προσωπικής ανάπτυξης και ωρίμανσης.

Οι δύο γυναίκες-συγγραφείς του βιβλίου, καταξιωμένες επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ειδικές επί του θέματος, εστιάζουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια, στον πολύ σημαντικό ρόλο της επικοινωνίας για τη διαχείριση της ασθένειας, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ασθενούς και του κάθε ζευγαριού. Εκτός από τις καθιερωμένες αποτελεσματικές τεχνικές κι τα χρήσιμα εργαλεία αξιολόγησης, οι αναγνώστες θα βρουν διαφωτιστικές περιπτώσεις, χρήσιμες οδηγίες για την πρακτική αντιμετώπιση, αναλύσεις του βαθμού προσαρμογής των ζευγαριών, αλλά και προτάσεις για τα άτομα που αναλαμβάνουν την υποστήριξη της ασθενούς με καρκίνο.

Ένα μοναδικό βιβλίο που εστιάζει στο ζευγάρι και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ειδικούς που ασχολούνται με την ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με καρκίνο και των συγγενών τους, σε φοιτητές ψυχολογίας, νοσηλευτικής, ιατρικής και κοινωνικής εργασίας, αλλά και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για την ψυχολογία και την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο και των συντρόφων τους.

περιεχόμενα δείγμα

ΣΧΗΜΑ: 16 x 23 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 376 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ |  ISBN: 978-960-9405-61-4 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2010