Κατηγορίες

Ψυχολογία της Φιλοκοινωνικής Συμπεριφοράς

Κατασκευαστής: ΠΕΔΙΟ Εκδοτική
Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-546-781-4
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Stefan Sturmer, Mark Snyder, Αφροδίτη Μπάκα
Τιμή: 29,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 28,21€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Περιεχόμενα Δείγμα από το βιβλίο 

Επιστημονική Επιμέλεια: Stefan Sturmer, Mark SnyderΑφροδίτη Μπάκα

Η επιστημονική μελέτη της φιλοκοινωνικής συμπεριφοράς, η οποία περιλαμβάνει φαινόμενα όπως ο αλτρουισμός, η παροχή βοήθειας και η κοινωνική αλληλεγγύη, έχει μακρά και πλούσια ιστορία στη θεω­ρία και την έρευνα για την ανθρώπινη κοινωνικότητα. Η θεματική αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης επειδή ασχολείται με θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από την ανθρώπινη φύση (Είναι οι άνθρωποι καλοί ή κακοί; Είναι από τη φύση τους ανιδιοτελείς ή εγωιστές; Μπορεί η συμπεριφορά τους να είναι αμιγώς αλτρουιστική ή μήπως τα κίνητρά τους είναι πάντοτε εγωιστικά;) Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει η άμεση σύνδεση της θεματικής αυτής με πρακτικούς κοινωνικούς στόχους και προβλήματα της κοινωνίας. Γιατί αν καταφέρουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους καθοριστικούς παράγοντες των φιλοκοινωνικών συμπεριφορών (πότε και γιατί προκύπτουν ή όχι), τότε ιδανικά θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις που θα ενθαρρύνουν ένα ευρύ φάσμα παρόμοιων συμπεριφορών, οι οποίες είναι ζωτικές για την ευημερία των ατόμων και της κοινωνίας γενικότερα.

Αυτός ο συλλογικός τόμος περιέχει πρωτότυπα άρθρα που προβάλλουν τις σύγχρονες κατευθύνσεις της ψυχολογικής έρευνας στη φιλοκοινωνική συμπεριφορά. Παρουσιάζονται και αναλύονται έρευνες πεδίου, εργαστηριακά πειράματα και παραδείγματα παρεμβάσεων για την προώθηση της παροχής βοήθειας, τα οποία στηρίζονται σε πολλαπλές κοινωνιοψυχολογικές θεωρητικές οπτικές.

«Σε μια εποχή κατά την οποία παντού ξεσπούν κρίσεις και το κακό επιστρατεύει πανίσχυρες δυνάμεις, τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο και πιο χρήσιμο από αυτή την εξαίρετη συλλογή κειμένων, που περιγράφουν το πώς μπορούμε να εκμαιεύσουμε το καλό από την ανθρώπινη φύση. Η Ψυχολογία της Φιλοκοινωνικής Συμπεριφοράς είναι ένα έργο απαραίτητο για την κατανόηση της παροχής βοήθειας, του εθελοντισμού, του αλτρουισμού, ακόμη και του ηρωισμού των συνηθισμένων ανθρώπων».

Philip Zimbardo, Ph.D.,

συγγραφέας των The Lucifer Effect & The Time Paradox

ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 528 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-546-781-4 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019