Κατηγορίες

Ο βάτραχος που κόαζε Μπλε

Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-9405-16-4
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Πλήρης βιβλιογραφία: Jamie Ward
Τιμή: 20,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 18,87€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό

Η συναισθησία και η ανάμειξη των αισθήσεων

Συγγραφέας: Jamie Ward

Επιστημονική επιμέλεια: Αργυρώ Βατάκη & Σταυρούλα Σαμαρτζή

Καθώς ο μικρός Edgar Curtis βρισκόταν ξαπλωμένος στην κούνια του στη βεράντα του σπιτιού του, είπε στη μητέρα του πως ο θόρυβος του πεδίου βολής ήταν μαύρος, το τερέτισμα του τριζονιού κόκκινο και το κόαγμα του βατράχου μπλε. Ο Edgar, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι, έχει συναισθησία: μια γοητευτική κατάσταση στην οποία η μουσική εμφανίζει χρώματα, οι λέξεις έχουν γεύση, ο χρόνος και οι αριθμοί κυματίζουν μέσα στον χώρο.

Ο Βάτραχος που Κόαζε Μπλε είναι μια σύγχρονη και προκλητική εργασία που εξερευνά το θέμα της συναισθησίας με ζωντανό και ευχάριστο τρόπο. Για πολλά χρόνια η συναισθησία αποτελούσε ένα άγνωστο αντικείμενο. Και όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι μας γνωρίζουμε καλά τουλάχιστον έξι ή επτά ανθρώπους που έχουν συναισθησία, απλώς δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Σήμερα η επιστήμη αποκαλύπτει τα μυστικά της, και τα ευρήματα μας οδηγούν να αναθεωρήσουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένες οι αισθήσεις μας. Όπως λέει ο Jamie Ward, η ανάμειξη των αισθήσεων αποτελεί τον κανόνα. Όλοι βιώνουμε πολυαισθητηριακά ερεθίσματα, αν και μόνο μερικοί από εμάς μπορούν να υπερβούν τα εμπόδια για να εισέλθουν στο βασίλειο της συναισθησίας.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να προσφέρει στον αναγνώστη ένα απολαυστικό αλλά και χρήσιμο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων και των ανθρώπινων δυνατοτήτων και ιδιαιτεροτήτων. Ο ειδικός επιστήμονας και ο ενδιαφερόμενος φοιτητής θα ανακαλύψουν μια βασική πηγή για την εμβάθυνση των γνώσεών τους στο θέμα, ενώ ο μη ειδικός αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει στο βιβλίο τον εαυτό του (ως ένα ακόμη συναισθητικό άτομο) ή να βιώσει μέσα από ένα ευκολοδιάβαστο κείμενο την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου νου.

περιεχόμενα δείγμα

ΣΧΗΜΑ: 16 x 23 cm | ΣΕΛΙΔΕΣ: 224 | ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ | ISBN: 978-960-9405-16-4 | ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2009