Ο Γιώργος Καλαρρύτης, MMedSci, EuroPsy, ICADC, CFT, CGP, ECP, είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, οικογενειακός θεραπευτής, σύµβουλος εξαρτήσεων και επόπτης (www.gkalarritis.gr)
Η Τσαµπίκα Μπαφίτη, MSc, PhD, Europsy, ECP, είναι κλινική και σχολική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια και επόπτρια (www.ektonendon.gr)
Η Αρετή ∆όνου είναι Ψυχολόγος M.Ed.-Παιδοψυχολόγος και Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Έχει εκπαιδευτεί σε µεθόδους παρέµβασης και θεραπείας (π.χ. διαχείριση άγχους µέσω ενσυνειδητότητας MBSR, θεραπεία µέσω τέχνης, γνωστική-συµπεριφοριστική θεραπεία κ.ά.) καθώς και στη χορήγηση πληθώρας ψυχοµετρικών και προβολικών εργαλείων. Έχει εξειδικευτεί επίσης στην ειδική αγωγή, στη διάγνωση και αποκατάσταση µαθησιακών δυσκολιών και στον συντονισµό σχολών γονέων.
Έχει συµµετάσχει ως οµιλήτρια σε πλήθος επιµορφωτικών-εκπαιδευτικών σεµιναρίων και ηµερίδων.
Τα τελευταία 16 χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες της στον χώρο της ψυχικής υγείας, της ειδικής εκπαίδευσης και της συµβουλευτικής. Σήµερα εργάζεται ως ψυχολόγος στα ΚΕ∆ΑΣΥ του Υπουργείου Παιδείας.
Η Κατερίνα Βελούδου γεννήθηκε στον Πειραιά, είναι μητέρα 2 παιδιών και από ηλικία 8 ετών άρχισε να χρησιμοποιεί τη γλώσσα των αριθμών. Στην τρυφερή αυτή ηλικία κάθε αριθμός ήταν και μία εικόνα, διατηρώντας μέσα της άσβεστο το ενδιαφέρον αλλά και το χάρισμα που είχε. Ασχολήθηκε με αυτό που την προέτρεπε διαρκώς, έτσι σπούδασε μεταφυσική και αριθμολογία. Έκανε την πρακτική της στην Γερμανία και πραγματοποίησε το όνειρό της.
Η Κατερίνα Βελούδου έχει δίπλωμα στην Πυθαγόρεια Αριθμολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει παρακολουθήσει αναρίθμητα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η γνώση της στην Αριθμολογία, την ονοματολογία και την μεταφυσική τους εξήγηση, την οδήγησε να γράψει το πρώτο της βιβλίο “O Κύβος”, το οποίο και μας εξηγεί με πολύ απλούς τρόπους τη γνώση των αριθμών.
Η Αγγελική Γαζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ψηφιακών Μεθόδων Έρευνας στο Τµήµα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισµού του Παντείου Πανεπιστηµίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε ζητήµατα σχετικά µε τη διαπροσωπική και διοµαδική επικοινωνία, την αλγοριθµική ταυτότητα σε ψηφιακές πλατφόρµες διαµεσολαβηµένης εµπειρίας, τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και σε ζητήµατα που αφορούν τον χώρο, τον τόπο και τη µνήµη σε περιβάλλοντα φυσικής, ψηφιακής και εικονικής πραγµατικότητας. Η έρευνά της έχει χρηµατοδοτηθεί από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια.
Ο συγγραφέας και δηµοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέµβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, µεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο και στα 16 του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Ως δηµοσιογράφος εργάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια στην εφηµερίδα «Τα Νέα», σε διάφορες επιτελικές θέσεις, κάνοντας παράλληλα εκποµπές πολιτιστικού περιεχοµένου στο Τρίτο Πρόγραµµα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σήµερα αρθρογραφεί στο «Ποντίκι».
Ως συγγραφέας έχει γράψει τέσσερα µυθιστορήµατα, µια συλλογή διηγηµάτων και πολλά θεατρικά έργα, ενώ έχει σχεδιάσει και έχει επιµεληθεί περισσότερες από 100 συλλεκτικές εκδόσεις.
Είναι µέλος της Ενώσεως Συντακτών Ηµερησίων Εφηµερίδων Αθηνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Συµβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεµάτων του Ιδρύµατος Μιχάλης Κακογιάννης και αν. µέλος του ∆Σ του Ιδρύµατος Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά.
Ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης υπηρετεί ως καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Την ακαδηµαϊκή χρονιά 2012-2013 υπηρέτησε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήµιο της Κύπρου. Tο ακαδηµαϊκό έτος 2019-2020 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυµα Fulbright και υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο The George Washington University. Την ίδια χρονιά, ήταν ακαδηµαϊκός επισκέπτης στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως εµπειρογνώµων για τα ∆υτικά Βαλκάνια στην Οικονοµική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ιωάννα Παπαβασιλείου-Aλεξίου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συµβουλευτικής Σταδιοδροµίας και Επαγγελµατικού Προσανατολισµού στο Πανεπιστήµιο Μακεδονίας. Πραγµατοποίησε µεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Συµβουλευτική Σταδιοδροµίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστηµών και Επιστηµών της Συµπεριφοράς στο University of Heidelberg, Germany, µε υποτροφία, κατά την περίοδο 1991-1997. Κατά το ακαδηµαϊκό έτος 1995-1996 διετέλεσε επισκέπτρια ερευνήτρια στο Teachers College του Columbia University, New York.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τοµείς: ∆ιά Βίου Συµβουλευτική Σταδιοδροµίας, ∆εξιότητες ∆ιαχείρισης Σταδιοδροµίας, Επαγγελµατική Ανάπτυξη και Αποκατάσταση Ευπαθών Κοινωνικών Οµάδων.
Έχει περισσότερες από πενήντα σχετικές δηµοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστηµονικά περιοδικά, συλλογικούς τόµους και πρακτικά συνεδρίων.
Η Alice Quinn ζει στη νότια Γαλλία με την οικογένειά της και τις γάτες της.
Είναι η συγγραφέας της σειράς διασκεδαστικών μυθιστορημάτων μυστηρίου «Au pays de Rosie Maldonne», της οποίας το Un Palace en Enfer (επιμ. Michel Lafon) ήταν το Νο 1 best seller σε ψηφιακές πωλήσεις για το έτος 2013, και στο Top 100 πωλήσεων στις ΗΠΑ στην αγγλική του έκδοση (Queen of the trailer park) από το AmazonPublishing. Έχει γράψει επίσης ιστορικά αστυνομικά μυθιστορήματα όπως το Une enquête à Cannes à la Belle-Époque (AmazonPublishing και City éd.).
Το Μικρό Εργοστάσιο της Ευτυχίας είναι μέρος της feelgood συλλογής της που ξεκίνησε με το Brille, tant que tu vis (Alliage éd.), Fnac-Kobo best seller το 2020.
Δρ. Παναγιώτης Ι. Κανάτας
διδάσκων στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιστημονικός συνεργάτης ή κύριος ερευνητής σε περισσότερα από δέκα ερευνητικά προγράμματα και γεωπόνος με πολυετή πείρα. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας (2018-2021) και εκπαιδευτής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» σε δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Συγγραφέας περισσότερων από 40 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κεφαλαίων σε διεθνείς τόμους και παρουσιάσεων σε συνέδρια. Associate editor σε special issues διεθνών περιοδικών και κριτής εργασιών που έχουν υποβληθεί σε επιστημονικά περιοδικά